Voor kinderen

Als je zelf ernstig of langdurig ziek bent, of als iemand in je gezin ernstig of langdurig ziek is, dan kan het zijn dat je emoties en gevoelens ervaart die je niet fijn vindt of dat je dingen meemaakt die je liever niet mee zou willen maken. Ook kan het zijn dat je leven heel erg is veranderd en je niet goed weet wat je daarmee moet. Misschien staat je leven nu zo in het teken van de ziekte en vind je het moeilijk om bij jezelf te blijven? Of moet je je eigen thuis verruilen voor het ziekenhuis, zie je vriendjes en familie een stuk minder en kan je niet meer naar school? Ook kan het zijn dat je dit niet herkent maar dat je het wel fijn vindt om afleiding te hebben of even te ontsnappen van je eigen ziekte of van die van iemand uit je gezin.
Dan is Stichting MijnBuzzy er speciaal voor jou! Wij bieden jou een jaar lang een vaste buddy, iemand die speciaal voor jou langskomt. Of je nu wil kletsen, spelen, lachen of huilen, je afleiding wil of juist wél over de situatie wil praten, de buddy doet net waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Jouw buddy is er dus speciaal voor jou en biedt je steun en afleiding. Iemand waar je echt op kunt bouwen en die jou weer wil laten stralen. De buddy zet jou centraal in plaats van de ziekte die een grote rol kan spelen in je leven!

"Ontsnap even van je eigen ziekte of van die van iemand uit je gezin" "Eén jaar lang een vaste buddy die doet waar jij op dat moment behoefte aan hebt" "De buddy wil jou weer laten stralen!"

Voor ouders

Heeft u een kind dat ernstig of langdurig ziek is? Bent u of is uw partner ernstig of langdurig ziek? Misschien ervaart u dan hoe moeilijk het voor uw kind(eren) kan zijn om hiermee om te gaan en zichzelf niet te verliezen in het hele proces. Wij zijn van mening dat deze kinderen het verdienen om te stralen en weer tot hun innerlijke kracht te komen. Een ziekte kan erg ingrijpend zijn voor een kind, of hij/zij nu zelf ziek is of dat er iemand in zijn/haar omgeving ziek is. Hun leven kan behoorlijk veranderen of op zijn kop staan. Deze kinderen kunnen soms even vergeten wie ze zelf zijn. Zij kunnen rondlopen met veel emoties of gevoelens die hun eigen ik kunnen overstemmen. Misschien vindt u het zelf ook moeilijk om uw kind zo te zien en heeft u behoefte aan net dat beetje extra wat uw kind nodig kan hebben.

Stichting MijnBuzzy is er speciaal voor kinderen die zelf ernstig of langdurig ziek zijn en voor kinderen waarvan een gezinslid dat is. Wij koppelen deze kinderen een jaar lang aan een buddy, iemand die er speciaal voor het kind is en die inspeelt op de behoeften van het kind. Het kind mag praten, spelen, huilen, lachen, net waar het kind op dat moment behoefte aan heeft. De buddy biedt het kind vertrouwen, steun en afleiding en zet het kind centraal in plaats van de ziekte. De buddy is geen hulpverlener, geen familie, geen vriendje/vriendinnetje en geen mentor, maar iemand die er echt voor het kind is en het kind wil laten stralen!

"De buddy is er voor kinderen die zelf of waarvan iemand in het gezin ernstig of langdurig ziek is" "De buddy wil uw kind weer laten stralen!" "De buddy kan helpen als u het moeilijk vindt om uw kind zo te zien en als u behoefte heeft aan net dat beetje extra wat uw kind nodig kan hebben"

• Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ