Stichting MijnBuzzy

Stichting MijnBuzzy koppelt buddy’s aan ernstig of langdurig zieke kinderen en aan kinderen waarvan iemand in het gezin ernstig of langdurig ziek is. Het kind staat hierbij centraal en krijgt individuele aandacht van een vaste buddy. De buddy zorgt voor steun, vertrouwen en afleiding.

Missie

Onze missie: het is ontzettend zonde als kinderen door een ziekte of een ziekte binnen het gezin niet meer zichzelf kunnen zijn. Het is dan ook onze missie om kinderen zichzelf te laten zijn, kinderen tot hun innerlijke kracht te laten komen en kinderen weer te laten stralen.

Visie

Onze visie: Stichting MijnBuzzy wil haar doel bereiken door voorbij de ziekte te kijken. De ziekte en het (eventuele) overlijden van het kind of het gezinslid mogen nooit groter worden dan het kind zelf. Dankzij het innerlijke kind van onze buddy’s kunnen wij dit doel realiseren.

Ontstaan en geschiedenis

Sarah Föllmi liep al jaren rond met het idee om een stichting voor terminaal zieke kinderen op te zetten. Bij het afronden van haar bachelor Pedagogische Wetenschappen besloot zij het idee in werking te zetten en begon met zes anderen het idee uit te werken. Inmiddels is de groep uitgegroeid tot 12 studenten die zich in willen zetten voor kinderen die met (ernstige of langdurige) ziektes te maken hebben.

Organisatie

Stichting MijnBuzzy is in 2018 officieel van start gegaan en is gevestigd in Leiden. Momenteel zetten ongeveer 12 mensen zich in voor deze stichting. De werkzaamheden van de organisatie verschillen enorm; van financiën beheren tot het ontwikkelen van geschikte trainingen voor onze buddy’s. Dit is maar goed ook, want zo doet iedereen waar hij/zij goed in is en kunnen we onze missie realiseren: kinderen weer laten stralen. Niet alleen bij de buddy’s maar ook binnen de organisatie staat het kind centraal!

Het bestuur

Sarah Föllmi

Sarah Föllmi

Voorzitter

Ik ben Sarah Föllmi en ben 24 jaar. Inmiddels heb ik al een tijdje de bachelor Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit van Leiden afgerond. Ik heb ervoor gekozen om het doen van een master nog even uit te stellen, zodat ik me goed voor de stichting in kan zetten.
Het idee kwam van mij en ik mag me dan ook al een tijdje voorzitter van de stichting noemen. Als voorzitter leid ik alles in goede banen, heb ik contact met andere stichtingen en heb ik contact met de buitenwereld. Daarnaast ben ik ontzettend blij met het team waarmee ik samenwerk. Het zijn stuk voor stuk gemotiveerde vrouwen en hebben het hart op de juiste plaats. Ik weet zeker dat we samen onwijs mooie en goede dingen gaan neerzetten.
Verder zit ik niet graag stil. Naast de stichting werk ik bij een organisatie voor reizigers en wil ik dit jaar samen met mijn vriend graag een mooie reis gaan maken. Ik vind het hartstikke leuk om met vrienden af te spreken maar ook om nieuwe mensen te ontmoeten. Ik ben erg nieuwsgierig en sta altijd open voor nieuwe ideeën.
Schroom niet om contact met ons op te nemen voor vragen, ideeën of om je aan te melden!

Milou Knijnenburg

Milou Knijnenburg

Secretaris

Mijn naam is Milou Knijnenburg, ik ben 24 jaar en ik studeer psychologie. Inmiddels ben ik bezig met de master ‘health & medical psychology’. Bij Stichting MijnBuzzy heb ik de functie van secretaris. Hiermee zal ik onder andere bemiddelaar zijn voor het contact tussen externen en internen en zorg ik dat tijdens de vergaderingen de belangrijke punten in de notulen zullen worden opgenomen. Ik vind het heel mooi dat ik op deze manier iets kan bijdragen aan het doel waar deze stichting voor staat: kinderen weer laten stralen!
Verder houd ik van lekker eten en dan het liefst samen met vrienden of familie. Daarnaast ben ik, vooral in de zomer, veel te vaak op een terras te vinden en zijn honden overduidelijk mijn lievelingsdieren. Mocht je vragen of leuke ideeën hebben voor Stichting MijnBuzzy, neem dan vooral contact met me op!

Mariël de Groote

Mariël de Groote

Acquisitie

Ik ben Mariël de Groote, ik ben 24 jaar en woon inmiddels ongeveer 5 jaar in Leiden. Ik doe de master Forensische gezinspedagogiek in Leiden, en ben sinds kort bestuurslid acquisitie bij MijnBuzzy! Dit betekent dat ik me bezig ga houden met het (financieel) laten groeien van MijnBuzzy. Hiervoor ga ik leuke activiteiten bedenken en organiseren, om op deze manier te zorgen dat er genoeg geld binnenkomt om uiteindelijk te kunnen doen waar we voor zijn; buddy’s koppelen aan kinderen, en ervoor zorgen dat deze kinderen het wat makkelijker krijgen in een moeilijke periode.

Verder houd ik van reizen, lekker eten en een wijntje op z’n tijd. Dus, mocht je zin hebben om onder het genot van een wijntje (of theetje/koffie) even te kletsen over wat MijnBuzzy/het acquisitie gedeelte ervan precies inhoudt, stuur me dan een berichtje!

Liselot van den Berg

Liselot van den Berg

Intern & welzijn

Ik ben Liselot van den Berg, 24 jaar en bezig met het afronden van mijn master Occupational Health Psychology. Nu alweer 3 jaar geleden kwam Sarah naar mij toe met het idee van de Stichting. Ik was meteen enthousiast en wilde graag mijn steentje hieraan bijdragen. Sinds de oprichting ben ik Assessor Intern en zorg ik, samen met mijn commissie, ervoor dat de buddy’s opgeleid worden voordat ze aan de slag gaan. Naast deze trainingen, organiseren we ook leuke activiteiten om buddy’s in contact met elkaar te brengen en om ze even te laten ontspannen. Tevens zorgen wij ervoor dat de buddy optimaal kan functioneren tijdens zijn of haar looptijd, want ook als het even niet gaat, zorgen we voor de juiste hulpmiddelen.

Naast mijn functie in de Stichting doe ik graag aan dansen en yoga, drink ik veel kopjes thee en heb ik een enorme liefde voor katten. Uiteraard houd ik ook van Netflixen, borrels en met vrienden en familie zijn. Lijkt het je nou leuk om onder het genot van een kop thee (of koffie) eens te kletsen over de mogelijkheden binnen de commissie Intern, stuur mij dan vooral een berichtje of e-mail!

Flora Almekinders

Flora Almekinders

Selectie

Mijn naam is Flora Almekinders en ik ben 22 jaar oud. Ik studeer Pedagogische Wetenschappen en wilde al zo lang als ik me kan herinneren ooit met kinderen werken. Stichting MijnBuzzy sluit daarom helemaal aan bij mijn interesses!
Ik ben er sinds het ontstaan van MijnBuzzy bij en heb de stichting dus zien uitgroeien van een plan naar een echte organisatie. Ik vind het heel mooi om te zien hoe we van 0 naar een bestaande stichting zijn opgeklommen, zonder enige ervaring, puur vanuit onze wilskracht. Ik ben bestuurslid selectie en daarmee ben ik verantwoordelijk voor het afnemen van sollicitatie- en intakegesprekken en het koppelen van de buddy’s aan de kinderen. Ik vind het ontzettend leuk om zowel ouders als kinderen als buddy’s te ontmoeten en het is altijd een leuke, leerzame uitdaging om een zo goed mogelijke match te maken!

Céline Stortelers

Céline Stortelers

Extern

Ik ben Céline Stortelers, 23 jaar oud en ik zit in mijn derde jaar International Studies in Leiden. Met mijn functie Bestuurslid Extern houd ik mij bezig met het bekendmaken van de Stichting. Denk aan het onderhouden van de social media accounts, het maken van posters en de naam MijnBuzzy op de kaart zetten. Dit doe ik niet alleen, want ik heb een geweldige commissie die mij hiermee helpt. Ik wilde mij graag voor iets inzetten waar ik andere mensen blij mee kan maken en zo heb ik mijn plekje gevonden bij MijnBuzzy!
Naast mij bezig houden met de Stichting houd ik heel erg van dansen, wat ik wekelijks doe in de sportschool of op een avondje uit. Muziek is dan ook iets wat zeker niet kan ontbreken en ik de hele dag door luister. Met mijn studie word ik gemotiveerd om verder te kijken dan Nederland en reizen is dan ook zeker iets wat ik graag doe. Mocht je nou geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden binnen de Stichting of wil je meer weten over MijnBuzzy en de functies, stuur mij dan vooral een berichtje!

Oprichters en Raad van Toezicht

Oprichters

  • Sarah Föllmi
  • Liselot van den Berg
  • Flora Almekinders
  • Milou Knijnenburg

Raad van Toezicht